Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Χρησιμότητα λουλουδιών: προφορικά παιχνίδια

          Χρειαζόμαστε τα λουλούδια στη ζωή μας; Ποια είναι η χρησιμότητά τους;

Τα παιδιά κλήθηκαν να σκεφτούν και να αιτιολογήσουν τις απαντήσεις τους και εγώ να τις καταγράψω. Έτσι καταλήξαμε στην παρακάτω λίστα και αφού αξιολογήσαμε την  κάθε πρόταση ψηφίσαμε για να τις ταξινομήσουμε βάση σπουδαιότητας.

IMG_3022

Αυτού του τύπου τις ασκήσεις εγώ τις λέω “συνδετήρες” αφού τα παιδιά θα πρέπει να μαζέψουν όλα τα κομματάκια της νεότερης αλλά και παλιότερης γνώσης και να τα συνδέσουν μεταξύ τους ώστε να βγάλουν ένα λογικό συμπέρασμα.  Για παράδειγμα, η απάντηση τρία δεν αφορά άμεσα στον άνθρωπο αλλά έμμεσα. Όμως είχαμε μιλήσει πρόσφατα για την επικονίαση και την σημασία της και έτσι μπόρεσαν να συνδυάσουν στο μυαλό τους το εξής: ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται οξυγόνο---> το οξυγόνο το παράγουν τα φυτά---> για να υπάρχουν φυτά χρειάζονται οι επικονιαστές. Άρα το λουλούδι ως τροφή των επικονιαστών είναι απαραίτητο;).

χρησιμοητα1 χρησιμοτητα2

Και αφού η σημερινή μας ημέρα αφορούσε στη χρησιμότητα/ λειουργικότητα των λουλουδιών, είπαμε να το γενικεύσουμε και σε άλλα αντικείμενα για να εξασκήσουμε τον προφορικό μας λόγο. Χωριστήκαμε σε δυο ομάδες των οποίων τα μέλη έπρεπε να περιγράψουν σωστά τη χρησιμότητα του αντικειμένου πάνω στο λουλούδι για να μπορέσουν να το “φυτέψουν” στη γλάστρα της ομάδας τους.

IMG_3030

Εδώ ένας μικρός μου επι το έργω.

ΓΛΑΣΤΡΕΣ1 ΓΛΑΣΤΡΕΣ2 ΓΛΑΣΤΡΕΣ3 ΓΛΑΣΤΡΕΣ

Keep walking xxx

13 σχόλια:

  1. Μυρτώ μου, μοναδικά πρωτότυπες δραστηριότητες. Δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς υλοποιήσατε την τελευταία δραστηριότητα. Πώς συνδέονται οι εικόνες στα λουλούδια; Έχεις την καλοσύνη να μου το εξηγήσεις λίγο παραπάνω, δίνοντάς μου ένα παράδειγμα από τα λεγόμενα των παιδιών; Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων. Φιλικά. Τάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκυρο Μυρτώ μου. Το κατάλαβα. Όπως μιλήσατε για τη χρησιμότητα των λουλουδιών, το προέκτεινες και για τη χρησιμότητα των υπολοίπων αντικειμένων που εικονίζονται. Εξαιρετική ιδέα. Μπερδεύτηκα αρχικά γιατί νόμιζα ότι οι εικόνες σχετίζονταν με τα λουλούδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΕ ΜΥΡΤΩ... ΒΑΔΙΖΟΥΜ,Ε ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφου την βρήκες την άκρη Τάνια, έτσι όπως τα γράφω τώρα τελευταία...μπράβο σου!
    Αριιιιιιιιι...ήρθε το τέλοςςςςς;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μυρτούλα, κατάφερα το Σαβ/κο ν' ανοίξω τα βιντεάκια σου κ' είμαι πολύ χαρούμενη. Σ' ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σου-είμαι πολύ τυχερή που σε ξέρω!!! Φαντάσου τι τυχεροί είναι αυτοί που σε γνωρίζουν από κοντά... Έπιασα αμέσως δουλειά. Το σπίτι μου έγινε κανονικό εργοτάξιο (ετοιμάζω καρτούλες, αναμνηστικά, κουστούμια...) Ελπίζω να τα προλάβω κ' να καταφέρω να βγάλω μια αξιοπρεπής δουλίτσα. Καλή επιτυχία κ' σε σένα!!!!!!!-ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μυρτώ, δε σε ξέρω, αλλά παρακολουθώ το ιστολόγιό σου και θέλω να σε συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά σου. Σου στέλνω ως μικρή ένδειξη "ευγνωμοσύνης" για τις ιδέες σου ένα βραβειάκι από το δικό μου μικρούλι μπλογκ! http://15nipgal.blogspot.gr/ Καλές Αναρτήσεις!!!
    Υ.Γ. είμαστε και συμπατριώτισσες; Κατερίνα Γαστεράτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σας,

    Σας έχω στείλει και σχετικό e-mail. Κάποιος κακοήθης προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο κατάστημά μας και κάνει κατά καιρούς σχόλια διαφημιστικού περιεχομένου σε όλα τα ελληνικά blog συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί ένα χείριστο όνομα για μας και μας θέτει σε ακόμα χειρότερη θέση παρουσιάζοντας μας άσχημα στους πελάτες μας. Παρακαλώ διαγράψτε το σχόλιο που βρίσκεται στη σελίδα σας:
    http://pro-sxolika.blogspot.gr/2011/09/blog-post_6199.html
    με όνομα προφίλ: τραπεζομαντηλα

    Πραγματικά βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση με τέτοιου είδους κακόβουλες ενέργειες που προσπαθούν να μας αναδείξουν σε ευκαιριακούς διαφημιζόμενους και καπηλευτές της δημοσιότητας ενός άρθρου. Σας ευχαριστώ.

    Φιλικά,
    Πέτρος
    petros@pennie.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εφόσον το ζητάτε δημόσια και ενυπόγραφα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε με τον τρόπο αυτό ακυρώνετε ο ίδιος οποιοδήποτε σχόλιο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΧΕΙΣ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ! ΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ! ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όμορφες και προτότυπες ιδέες !!!! Μπράβο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μυρτώ μου σού έχω δώσει ένα βραβείο με πολλή αγάπη! Πέρασε να το πάρεις! Καλή εβδομάδα!
    http://maros-kindergarten.blogspot.gr/2013/06/1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Μυρτώ!!!
    Ένα βραβειάκι και από μένα (όχι ότι δεν θα το έχεις ήδη....!)!!!! Έλα να το παραλάβεις!!!
    Πολλά φιλιά, Σάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή