Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Ημερολόγιο για τον νέο χρόνο: παλέτα θετικών λέξεων

Σήμερα φτιάξαμε τα φετινά μας ημερολόγια. Μία παλέτα με χρώματα λίγο “διαφορετικά” και ένα πινέλο ήταν όλα εκείνα που χρειαστήκαμε για να φτιάξουμε ένα ημερολόγιο με θετικά μηνύματα.

Τα προνήπια έπρεπε να αντιστοιχίσουν τα χρώματα στη σωστή θέση (με βάση τη λέξη που ήταν γραμμένη επάνω) ενώ τα νήπια έπρεπε να αντιγράψουν τις λέξεις και μετά να τις κολλήσουν. Απλά πράγματα!

IMG_4718_thumb[2]

IMG_4721_thumb[2]

Και το αποτέλεσμα:

Untitled

Την παλέτα την πλαστικοποίησα για να κρατήσει όλη τη χρονιά;) Επίσης, οι λέξεις είναι γραμμένες με ασημένιο μαρκαδόρο και δεν φαίνονται καλά στη φωτό λόγω αντανάκλασης.

Tα πατρόν που σας δίνω είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να βάλετε εσείς τα στοιχεία του σχολείου και τη χρονιά.

              σάρωση0062    σάρωση0063

Keep walking xxx

7 σχόλια:

 1. Απλό, πρωτότυπο, ευφάνταστο, εξολοκλήρου φτιαγμένο από τα παιδιά, μοναδικό μέσα στην απλότητά του. Μπράβο σε σένα και στα παιδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πού είναι η εξολοκλήρου παρέμβαση των παιδιών κ. soultana?

   Διαγραφή
 2. Προφανώς η Τάνια εννοεί, αναλογικά με τα ημερολόγια που φτιάχνουμε καμιά φορά τα Χριστούγεννα ανώνυμε φίλε/η ή με εκείνα που τυπώνουν πολλά σχολεία σε τυπογραφεία. Το εξολοκλήρου στο νηπιαγωγείο τα Χριστούγεννα είναι πολύ "σχετική" έννοια:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. και που να δει κατι ''αλλα εξ'ολοκληρου'' !!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εντάξει ρε παιδιά μην μας πιάνει και τρέλλα. Για μένα τίποτα δεν απαγορεύετε αν επιτελεί το σκοπό της δραστηριότητας και αρέσει στα παιδιά. Ο δικός μου (αναγνωστικός/προγραφικός) στόχος γι' αυτή την κατασκευή μια χαρά επιτελέστηκε πάντως;)

   Διαγραφή
  2. Γιατί που είδε την τόσο μεγάλη παρέμβαση από την δασκάλα ο ανωνυμος/η; Όχι γιατί ξέρω κάτι νηπιαγωγεία με δασκάλες που δεν ξέρουν τα παιδιά στις τάξεις τους ούτε ποιο είναι το Α κι εδώ κάνατε ολόκληρη δραστηριότητα! Και μπραβο!
   Πολύ μου άρεσε εμένα πάντως!

   Διαγραφή