Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Μια πρόποση για το 2014

         Μπήκε, λοιπόν, το ‘14. Ας είναι καλότυχο και ας προσπαθήσουμε να του δώσουμε νόημα και ουσία και ως άτομα αλλά και ως κομμάτια ενός μεγαλύτερου συνόλου.
Εμείς ξεκινήσαμε την νέα χρονιά με προπόσεις που αφορούσαν κυρίως όλο τον κόσμο. Βέεεεεεεβαια! Ή είμαστε μικροί κύριοι και μικρές κυρίες, ή δεν είμαστε. Γεμίσαμε τα ποτηράκια μας με χυμό και ένας ένας έκανε την πρόποσή του, την οποία εγώ έγραφα σε ένα χαρτάκι, και μετά αφού σηκώναμε τα ποτήρια μας πίναμε όλοι μαζί “συνυπογράφοντας” έτσι την πρόποση του καθένα;)

vxv
IMG_4836

Μετά μεταφέραμε όλο το παραπάνω στο χαρτί κολλώντας επάνω του τα ποτήρια με τις ψεύτικες πορτοκαλάδες –γκοφρέ που μέσα τους είχαν τις προπόσεις μας.
IMG_4838 IMG_4841
Image2


Ύστερα ασχοληθήκαμε λίγο με τον εαυτό μας και αναζητήσαμε στον καθένα τα καλά του χαρακτηριστικά. Πολλές φορές στην αρχή κάθε χρονιάς βάζουμε στόχους που θέλουμε να πετύχουμε οι οποίοι συχνά γεννιούνται μέσα από κάτι που δεν καταφέρνουμε ή στο οποίο δεν είμαστε αρκετά καλοί. Όμως είναι εξίσου σημαντικό να θυμόμαστε και τις ικανότητές τα ταλέντα ή τις ιδιαιτερότητες που έχουμε και που μας κάνουν ξεχωριστούς. Να έχουμε με λίγα λόγια αυτοπεποίθηση!
Και επειδή η φετινή τάξη μου είναι “μαγική” ήθελα να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με κάτι υπέροχο και μαγικό, με κάτι που αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις δυνατότητες του ανθρώπου όταν αυτός προσπαθεί. Σε οτι αφορά τα παιδιά το ακατόρθωτο μπορούν να το καταφέρουν μόνο οι ήρωες των κινουμένων σχεδίων και… οι ακροβάτες!

 
Keep walking xxx

9 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία δραστηριότητα! Στην υγειά σας λοιπόν κι ελπίζω να πιάσουν οι ευχές σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική η δραστηριότητα που επέλεξες να κάνεις Μυρτώ. Καλή και δημιουργική χρονιά εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορίτσια να είστε καλά. Καλή χρονιά να έχετε και εσείς και υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα ήπιατε σήμερα......χαχαχαχαχα..... εξαιρετικό και πρωτότυπο Μυρτώ, εύχομαι να έχετε μια πολύχρωμη χρονιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτως ή άλλως σαν τη μεθυσμένη πήγα σήμερα στο σχολείο. Ο ρημαδοβήχας δεν μ' άφησε να κοιμηθώ καθόλου το προηγούμενο βράδυ. Ευτυχώς είχε καλό καιρό και είχαμε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ παράθυρο της τάξης μας ανοιχτο την περισσότερη ώρα γιατί από ιώσεις πάμε καλά. Ωστόσο...μασάνε τα παλικάρια ωρεεεε;;;; :)) Καλή χρονιά είπαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειο το ξεκίνημά σας το 2014! Καλή χρονιά! Στην υγειά σας ρε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. My dear Myrtw
    Have a Happy, Healthy and Prosperous New Year.
    Love from Melbourne
    Stella Lambrou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To healthy και το happy θα κρατήσουμε Στελλίτσα γιατί το prosperous, είναι πιο χλωμό κι απ' τον ίκτερο;) Φιλιά στην Αστράλια!

    Κλεοπάτρα, καλή χρονιά κορίτσι μου;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή