Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Το σύννεφο έφερε ανοιξιάτικη βροχή και μια αργοπορημένη Σαρακοστή

       Αυτές οι μέρες παραείναι υγρές εδώ στην Κέρκυρα. Οπότε είναι ευκαιρία να να πειραματιστούμε με την βροχή και την ποσότητα. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, να μετράμε την ποσότητα της βροχής για μία ώρα κάθε μέρα χρησιμοποιώντας πλαστικά ποτηράκια με ενδείξεις ως το πέντε,

IMG_5629

που έχουμε τοποθετημένα όλα μαζί σε έναν δίσκο στην αυλή μας. Έτσι αφού μιλήσουμε για τον καιρό της ημέρας στην παρεούλα (που έγινε “ολομέλεια” τρομάρα μας), φέρνουμε τον δίσκο στην τάξη και αρχίζουμε τις παρατηρήσεις μας τις οποίες και καταγράφουμε.

IMG_5626 

καταγραφή βροχής

Ακόμα μετατρέψαμε το γράμμα Β της βροχής σε βροχερό συννεφάκι.

IMG_5619 IMG_5624

Παρεπιπτόντως, στον πίνακά μας δεξιά βλέπετε τις φετινές μας Κυρά Σαρακοστούδες ;). Τις φτιάξαμε σε στυλ ημερολογίου, όπου κάθε μέρα σημειώνουμε ένα “Χ” (τύπου κορδόνι) στη μπότα. IMG_5617

Όταν τελειώσουν (“δέσουμε”) όλα τα κορδόνια της μπότας τελειώνει η εβδομάδα και πάμε στην επόμενη. Έτσι, μετά από εφτά εβδομάδες η Κυρά Σαρακοστή θα έχει δέσει όλες τις μπότες της και θα είναι έτοιμη για την Ανάσταση. Πριν κάνω οποιαδήποτε παραλλαγή της Σαρακοστής πάντα δείχνω στα παιδιά την παραδοσιακή εκδοχή ώστε να ξέρουν την ιστορία της ως έχει.

κυρα σαρακοστή 

Keep walking xxx

6 σχόλια:

 1. Πολύ όμορφη η ιδέα με τις μπότες της Σαρακοστής. Εξαιρετικά τα Βρόχινα Συννεφάκια σας και το πειραματάκι που σκαρφίστηκες. Μπράβο, Μυρτώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΙ ΩΡΑΙΑ Η ΣΑΡΑΚΑΟΣΤΗ ΣΑΣ ΜΥΡΤΩ!!!ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η κυρά Σαρακοστή όλα τα λεφτά!!!!!!Το ίδιο και οι καταγραφές σας!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα Μυρτώ.Συγχαρητήρια για την φοβερή δουλειά σου. Μυρτώ να σε ρωτήσω κάτι; Επειδή πρέπει να ετοιμάσω μια εργασία και δεν πρέπει να φαίνονται τα πρόσωπα των παιδιών χρησιμοποιείς κάποιο ειδικό πρόγραμμα για να μην φαίνονται τα πρόσωπα τους;Σε ευχαριστώ πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το paint που έχουν τα windows. Εύκολο και φαντάζομαι οτι θα το έχεις στον υπολογιστή σου. Καλή επιτυχία στην εργασία σου;)

   Διαγραφή
 5. Σε ευχαριστώ πολύ Μυρτώ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή