Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ο παρατηρητής του πειρατικού




                                          
  
Οι διαφορετικές σημαίες που είχαν οι πειρατές μας έδωσαν την αφορμή για να παίξουμε ένα παιχνίδι μνήμης. Στόχος του ήταν να δούμε ποιος θα γινόταν ο παρατηρητής του πειρατικού πλοίου της τάξης μας.
Αρχικά παρατηρήσαμε διάφορες πειρατικές σημαίες δίνοντας έμφαση στα χρώματα και προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε τα σύμβολα.





 Μετά, δύο από τους πειρατές του πληρώματος ανέλαβαν να είναι οι παρατηρητές του πλοίου μας χρησιμοποιώντας τα τηλεσκόπια που είχαμε φτιάξει (η κατασκευή είναι απλούστατη και θα την βρείτε εδώ).


Όλα τα υπόλοιπα παιδιά- εχθρικά- πειρατικά-πλοία είχαν ανά δύο στην πλάτη τους κολλημένες τις ίδιες σημαίες. Όση ώρα παίζει η πειρατική μουσική τα «πλοία» κινούνται στη θάλασσα ενώ τα παιδιά παρατηρητές προσπαθούν να εντοπίσουν δύο παιδιά τουλάχιστον που έχουν την ίδια σημαία. Όταν σταματήσει η μουσική οι παρατηρητές ανακοινώνουν τις παρατηρήσεις τους και τις επαληθεύουμε. Εάν είναι σωστές, βουλιάζουν το αντίπαλο πλοίο και οι ναύτες του γίνονται πλήρωμά μας.



Όποιος  παρατηρητής καταφέρει να φέρει το περισσότερο πλήρωμα αυτός θα γίνει και παρατηρητής του πειρατικού μας.
Φυσικά, πρέπει να προσέξετε οι πειρατές σας να είναι υγιείς. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να δείτε ποιος έχει τα πιο γερά δόντια. Οπότε θα ήταν καλό να κάνετε την παρακάτω εργασία;)


Ελπίζουμε να μας ακολουθείτε στο ταξίδι μας, γιατί έχουμε και άλλα πράγματα να σας δείξουμε. Keep walking xxx

3 σχόλια: