Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ψηφιακό βιβλίο για το εαυτό μου

Και αν δεν έχετε ξεκινήσει, όπου να’ ναι θα αρχίσετε να μιλάτε για το θέμα: ο εαυτός μου. Φέτος, σκέφτηκα λοιπόν, να φτιάξουμε ένα ψηφιακό βιβλίο για τον εαυτό μας το οποίο μπορούμε να δουλέψουμε ατομικά ή σε ζευγάρια (ένα παιδί που ξέρει να χειρίζεται το ποντίκι με κάποιο που τώρα μαθαίνει), κατά την διάρκεια του θέματος ή και μετά (σαν παιχνίδι στις αυθόρμητες).

Είναι μια καλή ευκαιρία να εξοικειωθούν τα παιδιά με τη χρήση του ποντικιού (επιλέγω-μεταφέρω) δουλεύοντας ταυτόχρονα και άλλους στόχους (γλώσσας/ μαθηματικών).

Μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία πατώντας επάνω στις εικόνες.

image image

Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα;) Keep walking xxx

10 σχόλια:

  1. τελεια ιδεα !!!!!!!!!!!!!! πολυ μου αρεσε !! θα το δοκιμασω !!
    Ευχαριστουμε Μυρτώ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο πρωτότυπη ιδέα!!!! Εννοείται ότι "εκλάπη"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε ρε παιδιά;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μυρτώ μου, εξαιρετική ιδέα. Πώς μετακινούνται; Με drag and drop; Προσπάθησα και δεν μου μετακινούνται. Κάνω κάτι λάθος; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάνια όχι δεν είναι d&d. Eίναι κλικ-----> τσιμπάμε το στοιχείο, το μεταφέρουμε χωρίς να έχουμε πατημένο τίποτα απλά και μόνο κουνώντας το ποντίκι και μόλις το πάμε εκεί που θέλουμε κλικ---> και το αφήνουμε;) Φιλιά.

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα!!!! θα ήθελα την βοηθειά σου Μυρτώ... προσπαθω να ανοιξω το αρχείο αλλά δεν ανοίγει!! υπάρχει μήπως κάποιο πρόβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα!!!! θα ήθελα την βοηθειά σου Μυρτώ... προσπαθω να ανοιξω το αρχείο αλλά δεν ανοίγει!! υπάρχει μήπως κάποιο πρόβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αρχείο powerpoint και άρα για να ανοίξει χρειάζεται αυτό το πρόγραμμα να έχεις εγκατεστημένο. Είναι κομμάτι των Office. Τώρα αν το έχεις, μόλις ανοίξει θα πρέπει να δεχτείς να ενεργοποίησει τα Macro στον υπολογισή σου ώστε να τρέξει το αρχείο. Δεν ξέρω ακριβώς που κολλάς γι΄αυτό στα γράφω όλα μαζί;)

      Διαγραφή
  7. Σ ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!! το θέμα τελικά ηταν με τα macro....ήθελε ενεργοποίηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή