Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Υγιεινή: Αντιμετωπίζοντας τα μικρόβια

 

            Φτιάχνουμε ένα βιβλίο για το πώς πλένουμε τα χέρια. Είναι μια μαθηματική άσκηση λογικής αλληλουχίας την οποία μπορείτε να τροποποιήσετε ανάλογα με τους στόχους σας.

 

  εικόνες νιπτήρα   νιπτήρας1  PB221338

Επίσης, τους είπα πως για να ξέρουν πόση ώρα θα πρέπει να πλένουν τα χέρια να τους να τραγουδάνε από μέσα τους το τραγούδι των γενεθλίων (“Να ζήσεις….και χρόνια πολλά…”). Όταν τελειώσει τότε ξεπλένουν με νερό και σκουπίζονται. Έτσι αυτή τη φορά, όταν πλέναμε τα χέρια μας για να φάμε αργήσαμε κατιτίς αλλά ο σκοπός επετεύχθει:)

Ακόμα διαβάσαμε το βιβλίο “Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε” , εκδ., ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και με αυτό ως αφορμή φτιαξαμε δύο ενημερωτικές αφίσες για τήν τάξη μας.

 

 PB231347 προσωπική υγιεινή προσωπική υγιεινή2

 

 

 

Σταθήκαμε κυρίως στο οτι πρέπει να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπο με τα χέρια μας (μύτη, μάτια, αυτιά, στόμα) όμως τα παιδιά προέβαλαν έναν προβληματισμό. Το ότι δεν έχουν ένα χαρτομάντηλο πάντα μαζί τους όταν βρίσκονται στο δρόμο. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ατομικά σακουλάκια για χαρτομάντηλα τα οποία θα τα χρησιμοποιούν κάθε φορά που θέλουν να ακουμπήσουν το πρόσωπό τους. Τα διακοσμήσαμε με ένα σηματάκι “ απαγορεύονται τα μικρόβια”, και έτοιμα!

 

PB231343

 

Φυσικά, τα σακουλάκια μας ήταν μια αφορμή να πούμε οτι ο κάθε άνθρωπος έχει τα προσωπικά του αντικέιμενα τα οποία δεν πρέπει να μοιράζεται με τους άλλους για λόγους υγιεινής. Και αναφέραμε μερικά (οδοντόβουρτσες, χτένες, πετσετούλες, παγουρίνο, παντοφλάκια).

 

Αυτά για σήμερα. Keep walking xxx

 

  

2 σχόλια:

  1. Γεια σου Μυρτώ! Είναι εξαιρετική η δουλίτσα σου ( και πάλι!! όπως πάντα! ) Μου αρέσουν πολύ οι αφισούλες που έφτιαξες!! Φιλιά!! Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή